Cikkek

Rövidebb és hosszabb írások, szemelvények

2019. augusztustól megújult www.harmonizalas.hu oldalunk, a legfrissebb információk már ott találhatók!

Túlérzékenység bizonyos emberekre - lehúz, taszít, elnyom...
Embertömegtől való félelem.
Hirtelen tiltakozás, ellenérzés, ellenkezés ovival, sulival, edzéssel... szemben.
Védtelenség - kipécézettség, zaklatás, piszkálódás, kiközösítés... elszenvedésekor.

Ezen az úton sokszor az agyalás az akadály!
Ami előre visz:
1. Ráhangolódás a célra!
2. Útmutatás kérése: MIT TEHETEK MOST - hogy a Legfőbb Jó valósuljon meg? És a
3. TETT!
(Egyébként csak húzódnak, halasztódnak az ügyek!)

Szeretettel ajánlom a figyelmetekbe A szeretet szimfóniája c. filmet és az általa ihletett alábbi gondolatébresztő szösszenetet.

Filmajánló: "Váratlan szépség" - SZERETET, IDŐ, HALÁL... A legtöbb tettünk mögött ezek állnak. Szeretetre vágyunk, még több időt szeretnénk és félünk a haláltól.... innen indulnak a történet szálai és többek között megmutatja, hogy miként emelkedhetünk ezeken felül.
Ennek kibontakozása akár az egyik fontos munkamódszerem leírása is lehetne: a...

Telihold lévén impulzívabbak, indulatosabbak... lehetünk, nagyobb lendülettel megyünk bele mindenbe, ami néha azt jelenti, hogy nehéz fékezni ;) A dimanikus zenére ének, tánc segít építően felhasználni a nagyobb lendületet.
De hogyan tudjuk az indulatokat csillapítani? David R. Hawkins Tudatszintek meghaladása c. könyvből idézek:

Mára tudományos tény, hogy testünk üzeneteket küld (biofeedback), válaszokat ad, meg tudja mutatni - hitünktől függetlenül -, hogy adott dolog, helyzet okoz-e stresszt, vagy sem. Ezt használja fel a kineziológia. Pár szó róla:

Tai-chi karácsonyon döbbentem rá, hogy milyen sok esetben fogom vissza a testemet, a benne lévő érzések kifejezésében, megélésében. Nem igazán látványos dologra gondolj, csak egy picit befeszül, vagy merevvé válik a karom, kezem vagy ujjaim... Biztos sokan figyelhetik meg ugyanezt önmagukon. Többek között a háttérben lehet pl. a gyerekkori...

A filmen végigvonul egy ösvény, mely akár az Érzelmek Térképén - a Komplex képzésünk: One Brain - Kineziológia fő pillérét alkotó - a Viselkedési Barométer megtestesülése is lehetne. Szójer ezen ösvényen való útja során a szemünk előtt bontakozik ki egy csodálatos személyiség. A film elején megismert zárkózott, az emberektől legszívesebben...

Amíg pici voltál, elégedetten mindent úgy tettél, ahogy tudtál (Babaként kalimpálás a kezekkel, lábakkal, hogy mászhass, járhass; totyogás, sok eséssel, de mindig újra és újra felállva...), erre pedig mindenki ezt mondta: "De Édes!", vagy "Ügyes vagy!" -, ha nem sikerült, akkor is!

Harmonizálás Képességkibontakoztató Központ, www.harmonizalas.hu, info@harmonizalas.hu, +36-70-514-0885
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el