Cikkek
Rövidebb és hosszabb írások, szemelvények

Ezen az úton sokszor az agyalás az akadály!
Ami előre visz:
1. Ráhangolódás a célra!
2. Útmutatás kérése: MIT TEHETEK MOST - hogy a Legfőbb Jó valósuljon meg? És a
3. TETT!
(Egyébként csak húzódnak, halasztódnak az ügyek!)

Szeretettel ajánlom a figyelmetekbe A szeretet szimfóniája c. filmet és az általa ihletett alábbi gondolatébresztő szösszenetet.

Filmajánló: "Váratlan szépség" - SZERETET, IDŐ, HALÁL... A legtöbb tettünk mögött ezek állnak. Szeretetre vágyunk, még több időt szeretnénk és félünk a haláltól.... innen indulnak a történet szálai és többek között megmutatja, hogy miként emelkedhetünk ezeken felül.
Ennek kibontakozása akár az egyik fontos munkamódszerem leírása is lehetne: a...

Telihold lévén impulzívabbak, indulatosabbak... lehetünk, nagyobb lendülettel megyünk bele mindenbe, ami néha azt jelenti, hogy nehéz fékezni ;) A dimanikus zenére ének, tánc segít építően felhasználni a nagyobb lendületet.
De hogyan tudjuk az indulatokat csillapítani? David R. Hawkins Tudatszintek meghaladása c. könyvből idézek:

Mára tudományos tény, hogy testünk üzeneteket küld (biofeedback), válaszokat ad, meg tudja mutatni - hitünktől függetlenül -, hogy adott dolog, helyzet okoz-e stresszt, vagy sem. Ezt használja fel a kineziológia. Pár szó róla:

A filmen végigvonul egy ösvény, mely akár az Érzelmek Térképén - a Komplex képzésünk: One Brain - Kineziológia fő pillérét alkotó - a Viselkedési Barométer megtestesülése islehetne. Szójer ezen ösvényen való útja során a szemünk előtt bontakozik ki egycsodálatos személyiség. A film elején megismert zárkózott, az emberektőllegszívesebben ELKÜLÖNÜLŐ,...

Amíg pici voltál, elégedetten mindent úgy tettél, ahogy tudtál (Babaként kalimpálás a kezekkel, lábakkal, hogy mászhass, járhass; totyogás, sok eséssel, de mindig újra és újra felállva...), erre pedig mindenki ezt mondta: "De Édes!", vagy "Ügyes vagy!" -, ha nem sikerült, akkor is!

'A legtöbben azonban szenvedünk a kényszeres kedvesség terhétől, és gyakran így halogatjuk az élet fontos dolgaival való szembenézést. Azért vagyunk kedvesek, mert nem akarunk másokat megbántani, miközben nekik sokkal többre lenne szükségük, mint az érzések tapintatos kezelésére. Őszinte emberi kapcsolatokra vágynak, amelyeknek célja van. Ehhez...