A Kiteljesedés útja - a Delfines kaland kapcsán

2016.02.24

Egy rendhagyó filmajánlót, összefoglalót olvashatsz, melyet gondolatébresztőnek szántam. Sawyer (továbbá Szójer ;) kalandja Winterrel önmagában is felemelő élményt nyújtó film. Emellett pedig sok felismeréssel, az azonosulás révén pedig tapasztalással tesz gazdagabbá. Ha eddig még nem láttad a Delfines kaland c. filmet, akkor érdemes előbb megnézned és utána elolvasni az alábbi gondolatébresztő szösszenetet. (itt találod a youtube-on)
Egy rendhagyó filmajánlót, összefoglalót olvashatsz, melyet gondolatébresztőnek szántam. Sawyer (továbbá Szójer ;) kalandja Winterrel önmagában is felemelő élményt nyújtó film. Emellett pedig sok felismeréssel, az azonosulás révén pedig tapasztalással tesz gazdagabbá. Ha eddig még nem láttad a Delfines kaland c. filmet, akkor érdemes előbb megnézned és utána elolvasni az alábbi gondolatébresztő szösszenetet.

A filmen végigvonul egy ösvény, mely akár az Érzelmek Térképén - a Komplex képzésünk: One Brain - Kineziológia fő pillérét alkotó - a Viselkedési Barométer megtestesülése is lehetne. Szójer ezen ösvényen való útja során a szemünk előtt bontakozik ki egy csodálatos személyiség. A film elején megismert zárkózott, az emberektől legszívesebben ELKÜLÖNÜLŐ, a legtöbb dologgal kapcsolatban KÖZÖMBÖS fiúból az ösvény végére érve egy Kiteljesedett, RÁHANGOLÓDÓ, Tevékenyen résztvevő, Merész, LELKES, Megbecsült, Felelős, Derülátó srác válik.

Lássuk Az Ösvény fő állomásait vázlatosan:

ELFOGADÁS - a több tantárgyból megbukott Szójer a pótvizsgára felkészítő iskolai foglalkozásra menet egy parti pecás segítség kérését elfogadva találkozik egy csapdába esett delfinnel.

HAJLANDÓSÁG - Bicskájával eloldva a delfin uszonyát felsebző rákcsapda kötelét, bátorította a delfint, míg az állatmentők a helyszínre értek.

ÉRDEKLŐDÉS - A parti kaland után ott dörömbölt a fiúban a kíváncsiság: Vajon mi lett a delfin sorsa? Megkereste az állatmentő központot és kezdetét vette a kaland.

LELKESEDÉS - A vízi barátjával, Winterrel szinte azonnal kiépült, speciális kapcsolat olyan világot nyitott meg számára, melyben otthon érezte magát. Végre volt miért felkelni reggel! Ismét Élettelinek érezhette magát.

ÖNBIZALOM - Segítő szándéka és a barátság ösztönözte az úton, segített felébreszteni merészségét, bátorágát, ha épp arra volt szükség, hogy elérje a célját - pl. hogy a sulis felkészítő helyett a delfin mellett tölthesse a napot, a pótvizsgára pedig külön készülhessen.

EGYENRANGÚSÁG - A delfinhez fűződő, még az állatmentő központ vezetőjét is elképesztő kapcsolata egyenrangú partnerré emelte. A Delfint gondozó csapat teljes értékű tagja lett.

RÁHANGOLÓDÁS - Szójer amint ráhangolódott a saját ösvényén szembejövő feladatokra és arra, hogy Ő miben tudja segíteni a megoldást, rájött, hogy Ő lehet egy olyan kirakós darabka, mely nélkül nem Teljes A Kép! Alkotó képessége hozzájárult az állatmentő központ megmentéséhez.

EGYSÉG - A mentőakció rendezvényén eleinte megszeppenve, csendesen, majd a központ vezetőjének elismerő szavai hatására felbátorodva szólalt fel. A Kép Kiteljesedéséhez járult hozzá, és ez a folyamat saját kiteljesedéséhez is elvezetett!

A film is megerősíti, hogy valóban minden helyzet a javunkat szolgálja! (Akkor is, ha ez néha egyáltalán nem látszik!) Ha Szójerhez hasonlóan rálépünk Az Ösvényre, akkor életünk kihívása válhat a legnagyobb ajándékká, melyet valaha kaphatunk.

Ha rátalálsz arra, amiért Lelkesedni tudsz és foglalkozni mersz azzal a valamivel, akkor olyan megtapasztalásokban részesülhetsz, melyek rámutatnak erősségedre. Amint ráhangolódsz az ösvényen szembejövő feladatokra és arra, hogy Te miben tudod segíteni a megoldást, rájössz, hogy Te lehetsz egy olyan kirakós darabka, mely nélkül nem Teljes A Kép! A Kép Kiteljesedése pedig hozzájárul saját kiteljesedésedhez és Felemelő Egységélményt hozhat!

További csodaszép napot kíván:

Széplaki Viktória, Viki
Harmónizálás Képességkibontakoztató Központ
info@harmonizalas.hu

facebook: Harmonizálás közösségi oldal

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE ide kattintva - a megnyíló űrlap kitöltésével lehetséges.