A Lelkesedéstől a Megvalósulásig

2018.02.13

A B30-as születési palackom Aura-Soma Taro lapja és a tapasztalataim ihlették a Lelkesedétől a Megvalósitásig előre vivő lépéseket.
A B30-as születési palackom Aura-Soma Taro lapja és a tapasztalataim ihlették a Lelkesedétől a Megvalósitásig előre vivő lépéseket.

Ezen az úton sokszor az agyalás az akadály!
Ami előre visz:
1. Ráhangolódás a célra!
2. Útmutatás kérése: MIT TEHETEK MOST - hogy a Legfőbb Jó valósuljon meg? És a
3. TETT!
(Egyébként csak húzódnak, halasztódnak az ügyek!)

Kifejtem kicsit részletesebben is!

RÁHANGOLÓDÁS A CÉLRA

Akár a tervezést is ide veheted. A lényeg, hogy legyen a szemed előtt az, amit el akarsz érni! A tapasztalatom és a keleti filozófia szerint sokat segít, ha tudatosítod a Legfőbb Jó (mindenki számára jó) elérésének szándékát és ehhez igazítod, vagy ezzel társítod a célodat.  
Tehát tudd, hogy mit akarsz
(néha azt is jó mellé tenni, hogy mit nem akarsz).

ÚTMUTATÁS KÉRÉSE

Természetesen légy alapos. Járj utána a dolgoknak, informálódj, mérlegelj... Emellett azért nem árt egy kis útmutatás, hiszen nem biztos, hogy mindent tudunk, átlátunk... Sokszor egyszerűbb a megoldás annál, mint amit elképzeltünk, vagy még ismeretlen úton jutunk el hozzá. Tehát mond ki: "MIT TEHETEK MOST a célomért, hogy a Legfőbb Jó valósuljon meg?" Néha beugrik egy kép, eszedbe jut valaki, vagy valami, de néha más úton jut el hozzánk a válasz (pl. egy könyvben, cikkben, egy beszélgetésben, filmben...)

TETT

Ez talán a LEGFONTOSABB KULCS!
Fontos meghatározni, hogy ITT és MOST mit vagy hajlandó TENNI, a célod megvalósításáért! Hiszen CSAK tervekből, elképzelésekből, álmokból, dumából 'nem épülnek várak'!
A legjobb, ha összeírod, majd fontossági és/vagy időrendi sorrendbe teszed a cselekvési tervedet (Feladat lista). Ebben néha akár az előző pont, az Útmutatás is segíthet. (Nyugodtan tedd fel a kérdést: Milyen sorrend a legjobb? vagy Melyik a legfontosabb teendő?)

Azokat a dolgokat, amiknek most még nincs itt az ideje, érdemes határidőkkel ellátni és bejegyezni a naptáradba (akár a telefonon, vagy egyéb kütyüdben, akár a papíralapúban, legjobb mindkettőben ;) ) Érdemes kihasználni a telefonok és egyéb kütyük előnyét, hiszen megfelelő beállítással emlékeztetőt küldenek az aktuális teendőidről. Mintha titkárnőd lenne ;) 

Ha még ezek után is úgy érzed, hogy túl sokat agyalsz, halogatsz.... akkor érdemes felderíteni ennek okát!  Erre több lehetőség is van!

Nálunk például akár az egyéni konzultációt, vagy képzéseinket - főleg a Mire fókuszálsz? 1 napost ajánlanám!

További csodaszép napot kíván:
Széplaki Viktória, Viki

https://magabiztossag.webnode.hu/
https://kiegyensulyozottsag.webnode.hu/
https://gyerekfejlesztes8.webnode.hu/
www.harmonizalas.hu

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE ide kattintva - a megnyíló űrlap kitöltésével lehetséges.