Rólunk

Bontsd ki a CSODÁT, ami TE vagy

2019. augusztustól megújult www.harmonizalas.hu oldalunk, a legfrissebb információk már ott találhatók!

Széplaki Viktória, Viki

1998 óta foglalkozom emberekkel - segítőként, 2005 óta vezetek csoportokat.

2008 óta elsősorban az energetikai kineziológiára szakosodtam. Ezen a területen folyamatosan fejlesztem magam
(One Brain - 3 in 1 módszer; LEAP - agyintegráció; NEP - neurológia és érzések kezelése, NEK; SIPS, BAP, Alkalmazott Kineziológia - fizikai tünetek kezelése).
A One Brain ágat 2014-től tanítom is.
2016-ban megkaptam Dr. Charles T. Krebs elismerését - Melbourne Applied Physiology. Megtisztelő, hogy Magyarország első, végzett LEAP konzulens csapatának tagja lehetek!

Szerető családi háttér támogat (Egy Igazi Társ és 2 gyerek - 1 fiú és 1 lány).

Részletesebb "életrajzom" ide kattintva olvasható.

Alkalmazott módszerek:

  • energetikai kineziológia újgenerációs ágai (főleg LEAP, NEP, NEK, SIPS)
  • személyre-szabott kiegyensúlyozó gyakorlatok
  • Bach-virágterápiás, Maui-virág és drágakő és TAO-rózsa esszenciák
  • az Aura-Soma színfilozófiás rendszer és elemei
  • Reiki - energetizálás, fájdalomcsillapítás...

Mi a LEAP és a NEP, NEK, SIPS?

Stresszoldó és képességfejlesztő akupresszúrás programok, melyek
• az agykutatás (neurológia), bizofizika, biokémia legújabb felfedezésein alapszanak, ötvözve a
• Kineziológia (izomteszt, mint biofeedback) és a
• több ezer éves múltú Hagyományos Kínai Orvoslás (Meridián és akupunktúrás rendszer) módszerével.
Segítségükkel feltérképezhető és feloldható a stressz és az energia egyensúlytalanság az idegrendszer területein, valamint testünk energiapályáiban (a meridiánokban) és különböző területein. NEM nyúlunk közvetlenül sem az idegrendszerhez, sem a szervekhez. Energetikai kiegyensúlyozással hatunk rájuk, így segítve a szervezet öngyógyító, harmonizáló folyamatait.

Tudományosabb szemléletű leírást, ill. a módszerek háttér infóját ide kattintva olvashatod.

Az egyéni konzultáció során általában ez történik:

Megbeszéljük az ügyedet, tüneteidet,
majd jöhet az érdemi munka:
a hátadon fekszel. A karod a masszázságyon nyugszik, alkarod felemelve. Az egyes agyi struktúráknak megfelelő akupunktúrás pontok érintése után a karodra gyakorolt enyhe nyomással ellenőrzöm az izomtónus változását. Az így észlelhető Energiahiány, vagy Túlenergia esetén megkeresem a számodra ideális kiegyensúlyozó technikát. Az eljárás végén - ha szükséges, akkor korhátrálással együtt - korrekciót keresek, és csinálok, ill. visszaellenőrzést végzek.

KOMPETENCIÁM - röviden  (Egyéni kineziológiai kezelés kapcsán)

Intenzív érzések, stressz hatására néha "elborul" az agyunk (modern képalkotó eljárással is kimutatható elváltozást, léziót okozva!) és nem úgy gondolkozunk, beszélünk, cselekszünk, ahogy nyugodt körülmények között tennénk. Agyunk túlélő üzemmódja is ezt eredményezi: "Pásztázza a környezetet" és ha valamit veszélyesnek tart (fizikain túl akár a lelki, szellemi világunkra vonatkozóan), akkor azonnal automata pilótára kapcsol és a személyiségünktől, tapasztalatainktól, hitrendszereinktől, generációs mintáinktól... függő reakciót aktiválja (düh, lemerevedés v. menekülési kényszer, félelem...).

Alapeszközünk, az izomteszt -, mint biofeedback - lehetőséget ad feltérképezni a stresszeket, hozzáférni a tudatalatti, vagy akár tudattalan tartalmakhoz és segít az egyénnek legmegfelelőbb kiegyensúlyozásban.

Az általam használt energetikai kineziológiai módszereknél ez leginkább azt jelenti, hogy akupunktúrás pontokat érintek, speciális ujjtartásokat használok és vizsgálom az izomtónust. Ezek a pontok és ujjtartások bizonyos frekvencián rezonálnak, mint ahogy egy-egy szervünk, sejtünk, agyterületünk, vagy témánk, érzéseink, gondolataink, ügyeink... is. Stressz esetén változik az izomtónus. Hasonló tapasztalat: amikor telefonon hív egy ismerős, és azt kérdezi: "Ülsz? Nem? Akkor ülj le, mert olyat mondok..." Stresszhelyzetben akár szó szerint elgyengülnek az izmaink, vagy épp túlságosan befeszülnek.
A vizsgálat során talált (túl sok vagy túl kevés energiát tükröző) kiegyensúlyozatlanságokat egyénre szabottan oldjuk (pl. akupresszúrával engedjük ki a túlnyomás feszültségét).
Ha pedig kell, akkor tudatosítjuk a háttérben húzódó okokat. Így a romboló viselkedési minták felismerhetővé válnak és helyettük építőbb viselkedés választható. Ez már a kliens aktív részvételét igényli és elősegíti, hogy egyre jobban boldoguljon a különböző élethelyzetekben, egyre inkább lehetőségnek és ne feszültségforrásnak élje meg ezeket.
Célunk, hogy a kliens működésbe tudja hozni sajt erőforrásait, és ráleljen a benne szunnyadó megoldásokra. Ide kattintva olvasható, hogy milyen esetekben segíthetek.

Elsőként általában az alap összeszedettséggel dolgozunk. A fő cél, hogy stressz esetén az automata pilóta üzemmód helyett az aktuális helyzetnek minél megfelelőbben tudjunk működni.

Ezután eset és célfüggően haladunk tovább... pl.:

  • az integrált agyműködés speciális esetre vonatkozó és/vagy
  • az ügyek hátterében lévő érzések által érintett és/vagy
  • esetleg visszamaradt kiskori reflexekhez kapcsolódó...

neurológiai folyamatok és struktúrák mentén vizsgáljuk a stressz szintjét és egyénre szabottan oldjuk a talált blokkokat (a fenti egyszerűsített leíráshoz hasonlóan).

Megjegyzés: Az ügyek hátterében nagyon gyakran régi, pl. kiskori traumák vannak. A hozzájuk kapcsolódó negatív érzés egy-egy életesemény hatására aktiválódik, feszültséget okozva a jelenben. Ilyenkor gyakran az értelmünkkel próbálunk kiutat találni, de sajnos a negatív érzések negatív gondolatokat vonzanak. Ezért nem érdemes túl sok energiát pazarolni az "agyalásra", vagy a kibeszélésre. A blokkok oldása, túlnyomás kiengedése segít új nézőpontot, építő megoldást találni. Ennek lehetőségét tudjuk elősegíteni közös munkánkkal.

FONTOS megjegyzés:

A kineziológia és az egyéb alkalmazott módszerek nem diagnosztizálásra valók. Betegségek kezelésében kiegészítő terápiaként alkalmazhatók. Az oldás nem helyettesíti az orvosi ellátást.

Harmonizálás Képességkibontakoztató Központ, www.harmonizalas.hu, info@harmonizalas.hu, +36-70-514-0885
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el