Érzések alig észrevehető fogságában - frissítve ;)

2016.12.18

Tai-chi karácsonyon döbbentem rá, hogy milyen sok esetben fogom vissza a testemet, a benne lévő érzések kifejezésében, megélésében. Nem igazán látványos dologra gondolj, csak egy picit befeszül, vagy merevvé válik a karom, kezem vagy ujjaim... Biztos sokan figyelhetik meg ugyanezt önmagukon. Többek között a háttérben lehet pl. a gyerekkori neveltetés: "nem illik így viháncolni" vagy "ne sírj mások előtt", vagy "ne mondd ki, ha valami nem tetszik, mert a másik szomorú / dühös / csalódott... lesz" ...

Nekem ezzel kapcsolatban egy ráadás, hogy rendkívül érzékeny vagyok az energiák, érzések terén. Sajnos eddig, ha nem voltam résen, akkor simán azonosultam mások érzéseivel. Ez nem annyira nyerő, ha valamilyen negatív v. romboló érzésről van szó. Persze kevésbé érzékenyek is megélhetik ennek átkát, pl. a számukra fontos emberek kapcsán.

Mit tehetünk, ha beleestünk egy ilyen csapdába? Egyáltalán hogyan ismerhetjük fel, hogy nem "velünk van a baj", hanem csak azonosulunk másvalaki érzéseivel?

A felismerésben kiváló jelzőberendezésünk, a TESTünk segít! Figyeld, hogy mikor feszül be (itt, ott, kinek hol). Azt is figyeld meg, hogy milyen körülmények között. Ha pl. már akkor érzel befeszülést, amikor a WC-n ülve hallod, hogy a férjed és a gyerek összebalhéztak odakint, akkor ez nem a te ügyed! Ha a hatása alá kerülsz, akkor csak azonosulsz velük. Ha ezt figyelembe véve kezded tudatosan ellazítani a testedben lévő feszültséget, lassítod és mélyíted a légzésedet, az rengeteget segít. Ha még egy kis relaxációt, vagy meditációt is sikerül végezned, az még többet old! Ráláthatsz pl. arra, hogy csupán fáradtak mindketten, ezért kezdtek csatározni egy kis nézeteltérésen. Ez segít, hogy kívül maradj ezen a negatív érzésen, megtaláld magadban az Erőt, amely kiegyensúlyoz. Minél gyakorlottabb vagy ebben, annál inkább megtapasztalod majd, hogy ez a környezetedre is hat! A fenti példánál maradva eleinte lehet, hogy csak annyit tapasztalsz, hogy te simán tudod kezelni a gyereket. Aztán pedig talán már azt is, hogy már azelőtt lecsendesülnek, hogy te is megjelensz a színen. Mindezt pedig csupán attól, hogy figyeltél a testedre, tudatosítottad a körülményeket, tudatosan lazítottál, ráhangolódtál arra a belső Erőre, mely mindannyiunkban ott van, csak arra vár, hogy "felkérjük", használjuk ...

Lássuk, hogy mit mondanak a spirituális tanítások:

A csodák tanítása (A Course In Miracle) a MEGBOCSÁJTÁS útját ajánlja.

A tudatkutatás nagy alakja, Dr. David R. Hawkins tudattérképe alapján a következő lépéseket fogalmaznám meg:

1. vedd a bátorságot és néz szembe azzal, ami van.
2. engedd el a címkézést, ítélkezést, mindenfajta minősítést
3. tegyél valamit a pozitív változásért. Légy derűlátó és a legfőbb jó szándékával, figyelj a belső inspirációra és eszerint cselekedj.
4. légy elfogadó - tudatosítsd emberi mivoltunk gyarlóságát. Ez az alapfelszereltségünk része. Tesszük, amit az adott pillanatban, az adott szintünkön, a birtokunkban lévő információk, energia és képességek alapján a legjobbnak látunk. Bocsásd meg, ha később kiderül, hogy ez mégse volt túl jó ötlet!
5. Ha az előbbit megérted, az automatikusan segít továbblépni. Az érzéseink mögött attitűdök vannak, ezek pedig családi, társadalmi, kollektív... minták alapján "kerültek" az elménkbe. Ez alapján akár azt is mondhatnánk egyik érzés sem személyes, csupán kivetülése valamely mintának, melyhez saját tapasztalatunk és emiatt emlékünk is kapcsolódik. Emiatt érezzük személyesnek. De mindez csak illúzió. Csak megtapasztalok valamit, ami nem belőlem fakad! Csak egy szerep, ami egy darabig a fejlődésemet szolgálja, de ha már nincs rá szükség, akkor továbbléphetek!

Folytatás következik...

Szeretettel:

Széplaki Viktória, Viki

info@harmonizalas.hu

https://magabiztossag.webnode.hu/

https://kiegyensulyozottsag.webnode.hu/ 

 https://gyerekfejlesztes8.webnode.hu/

#képességfejlesztés, #stresszoldás, Fájdalmak, speciális #funkciózavarok oldása (LEAP, NEP, SIPS, BAP #akupresszúra + #kineziológia)

One BrainTM (kineziológia) tanár, segítő
Reflexológus
#Reiki tanár

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE ide kattintva - a megnyíló űrlap kitöltésével lehetséges.

#felnőttképzés #stresszoldás #képességfejlesztés #kineziologiatanfolyamok